Vis det fulde website

ITWatch

Globalconnect ramt af hackerangreb

Netværksselskabet Globalconnect blev i weekenden ramt af hackerangreb.

Foto: Frederik Jensen

Globalconnect er over weekenden blevet ramt af et hackerangreb. Det skriver selskabet i en meddelelse.

"Virksomheden identificerede hurtigt problemet og indledte straks de forberedte nødprocedurer. Hurtig håndtering og stærke beskyttelsessystemer har forhindret spredning, og Globalconnects netværk og kunder er ikke påvirket af angrebet. Den norske del af virksomheden er heller ikke ramt," lyder det i meddelelsen.

Globalconnects beredskabsteam har i samarbejde med eksterne sikkerhedseksperter arbejdet "uden ophold" for at løse problemet, siden angrebet skete natten til lørdag 23. november, skriver selskabet.

"Der er kontrol over situationen, og angrebet er inddæmmet. Alle kunders netværk og servere er løbende og systematisk blevet analyseret, og der er ikke fundet tegn på, at angrebet har spredt sig fra Globalconnects administrative interne systemer, ligesom ingen kunders data er blevet kompromitteret. Kundernes driftssituation har heller ikke på noget tidspunkt været i fare."

Globalconnect arbejder nu på at gendanne de berørte interne systemer, som i mellemtiden drives via planlagte nødprocedurer. Samtidig bliver angrebet analyseret, og en rapport vil blive udarbejdet så snart som muligt for at undgå fremtidige angreb, fremgår af meddelelsen.

"Vi opdagede hurtigt problemet og igangsatte straks de nødprocedurer, som fik inddæmmet angrebet. Globalonnect driver noget af Danmarks mest kritiske infrastruktur, og derfor er vores procedurer og beskyttelsessystemer meget strenge. Det betyder, at hackerne ikke er kommet længere ind end nogle af vores interne administrative systemer, selvom de har forsøgt flere angrebsvinkler. Angrebet er inddæmmet, og ingen kunders data er kompromitteret," siger Chief Operation Officer Carsten Bryder, GlobalConnect.

Medlemmer af nyt cybersikkerhedsråd udpeges i december

Over 7000 anmeldelser til Datatilsynet på halvandet år 

Modtag nyhedsbreve fra ITWatch

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbreve.
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
Der gik noget galt. Prøv venligst igen.

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra ITWatch

Job

Se flere jobs