Vis det fulde website

ITWatch

GN & Demant trues af Apple – Airpods som høreapparater

Apple lægger i den nyeste udgave af styresystemet iOS op til at selskabets Airpods-høretelefoner kan bruges som høreapparater.

Foto: Beck Diefenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Et af de helt store vækstområder for Apple er salget af Airpods-høretelefoner. Og nu ser teknologikæmpen ud til at være på vej med en udvidelse af funktionaliteten, der kan true de danske producenter af høreapparater.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Apple har nemlig med lanceringen af sit nyeste styresystem, iOS14, tidligere på ugen gjort klar til, at Airpods kan fungere som høreapparater.

"På kort sigt venter vi en beskeden effekt, da apparaterne endnu ikke må markedsføres til høretab, og det ser ud til, at lovgivningen bliver forsinket. På mellemlang sigt ser vi en gradvis risiko for industrien, da det indikerer, at det nuværende oligopol i høreapparatmarkedet ikke får lov at være i fred for evigt," lyder konklusionen i en analyse fra Lisa Bedell Clive, som er aktieanalytiker finanshuset Bernstein, skriver Børsen.

Ios har i flere år fungeret sammen med høreapparater, der kan styres via apps på iPhonen, ligesom telefonens lyd kan sendes direkte ind i høreapparaterne. Den nye udgave af styresystemet indeholder dog yderligere funktionaliteter, som betyder, at brugerne i højere grad kan tilpasse lyden i Airpods på samme måde som høreapparater kan.

"Det indikerer, at Airpods nu basalt set kan blive brugt til typiske høreapparatfunktioner ved at tilføre personaliseret forstærkning, så det bliver nemmere at høre folk omkring dig," skrev Abram Bailey, stifter af Hearing Tracker, i en kommentar, ifølge Børsen.

Apple solgte sidste år 60 mio. Airpods, mens det samlede globale marked for høreapparater var på 15 mio. enheder.

Microsoft lukker alle fysiske butikker på verdensplan 

Finanshus løfter GN-kursmål 

Mere fra ITWatch

Job

Se flere jobs