Vis det fulde website

ITWatch

Systematic har udviklet gratis coronaløsning til myndighederne

På få uger udviklede Systematic en løsning til at holde styr på kapaciteten af coronatests hos sundhedsmyndighederne. Løsningen er udviklet og implementeret gratis af it-leverandøren.

Foto: Systematic/PR

Danmark er blandt de lande, der tester flest borgere for covid-19-virussen. Omdrejningspunktet til at styre antallet af tests og bookinger, når danskerne skal testes, er en løsning fra aarhusianske Systematic

Løsningen er udviklet og implementeret uden beregning, oplyser it-leverandøren, mens Sundheds- og Ældreministeriet dækker de månedlige driftsomkostninger på 7.500 kr.

"Da Systematic tilbød gratis at udvikle en enkel og fleksibel løsning, som automatisk kunne overvåge testcentrenes kapacitet ud fra det data, vi allerede har, tog vi gladeligt imod," udtaler digitaliseringschef Nanna Skovgaard fra Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

På tre uger skabte Systematic en ny udgave af sin Columna Flow Capacity Management-løsning til Testcenter Danmark, der står bag landets 20 corona-testcentre. Det er en mere simpel udgave af løsningen, som bruges på flere hospitaler.

"Den model, der anvendes i testcentrene, er en mere enkel konfiguration, men løsningen kan udvides til også at vise antallet af indlagte på de særlige covid-19-afsnit, antallet af ledige respiratorer og beholdningen af værnemidler på alle landets hospitaler," lyder det fra Group Senior Vice President i Systematic, Henrik Jespersen, i meddelelsen.

IBM forlænger outsourcingaftale om kritiske it-systemer med mangeårig kunde 

Staten tager første skridt mod at sende helt centralt økonomisystem i udbud 

Mere fra ITWatch

Job

Se flere jobs