Vis det fulde website

ITWatch

Klumme: "Din evne til effektivt at omdanne data til konkrete forretningsmuligheder bestemmer faktisk, hvor succesrig din virksomhed er"

Data er den moderne tids olie, men langt fra alle er gode nok til at få det ud af data som de kan, vurderer Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk salgsdirektør i Veeam Software i denne klumme.

Foto: Veeam Software/PR

Hvordan vælger du en babysitter? Er pålidelighed og mødestabilitet vigtigt? Det sidste er et retorisk spørgsmål, for svaret er givet på forhånd, forbi vi alle vil beskytte det, der er mest værdifuldt for os.

Desværre kan man ikke sige det samme om forretningslivet. Og jeg taler ikke kun om de forskellige grene af virksomheden, men om selve kernen i enhver moderne virksomhed. Intet i virksomheden kan naturligvis sammenlignes med dit barn, men der er dog nogle ting, der er vigtigere end andre.

Chance for at forsømme

Når jeg siger, at chancerne er store for, at du forsømmer dette, altså at tage stilling, så har du måske en anelse om, hvad jeg taler om? Jeg taler naturligvis om dine data, og hvordan du håndterer og beskytter dem.

Din evne til effektivt at omdanne data til konkrete forretningsmuligheder bestemmer faktisk, hvor succesrig din virksomhed er – både på kort og på lang sigt.

Efter 13 år i it-branchen og tre år som nordisk direktør for en global it-virksomhed, er det tydeligt for mig, at nordiske virksomheder allerede er relativt gode til at forstå værdien af ​​data, og at de også handler i overensstemmelse hermed. Uanset om det er virksomheder i detail-, finans-, sundheds- eller fremstillingsindustrien, så ved alle, at hurtige cloudbaserede og datadrevne forretningsmodeller kan bidrage til betydelige forbedringer på tværs af alle brancher.

Skal beskyttes

Men disse data skal beskyttes og være tilgængelige gennem moderne cloudløsninger. En nylig global rapport viser, at målet om at øge pålideligheden er den vigtigste årsag til, at globale organisationer overvejer at erstatte deres primære backup-løsninger i 2020. Derudover ignorerer den gennemsnitlige nordiske virksomhed ikke længere traditionelle sikkerhedsprodukter som firewalls, virusbeskyttelse eller DDoS-beskyttelse, hvilket var normen for et par år siden.


Nordiske virksomheder er på forkant, men…

Så hvad er problemet? Selvom nordiske virksomheder på mange måder er på forkant, tager mange stadig for store risici omkring deres data. Risikoen er ikke altid indlysende, men det kan være ganske ødelæggende for en virksomhed. I bedste fald bliver det meget dyrt, og undersøgelser viser, at hver times nedetid koster et gennemsnitligt selskab over 60.000 USD. Derfor vil jeg gerne gøre opmærksom på tre områder, hvor nordiske virksomheder i dag tager for store risici, og hvad de kan gøre ved det.

For det første misforstås cloud-leverandørernes ansvar. Det er helt forståeligt, at du som kunde hurtigt ønsker at bruge de dataadministrations- og beregningsfunktioner, som offentlige skyer ofte tilbyder. Men mange ser ud til at misforstå den rolle cloud-udbyderne har i forhold til databeskyttelse. Microsoft, Amazon Web Services (AWS) og Google er ansvarlige for tilgængeligheden af ​​deres tjenester, men de er ikke ansvarlige for mistede eller kompromitterede data i de applikationer, der kører eller opbevares i deres respektive miljøer.

Derudover hævder de fleste CIO's, at de hurtigt kan gendanne mistede data, men det er ikke sandt. Selv hvis dine data regelmæssigt sikkerhedskopieres, kan selve gendannelsesprocessen tage tid, og hvis du mister kritiske data, er det dårligt for dig på mange måder. Det gælder især, hvis du mister dine kunders data, hvilket kan skade dit brand og din virksomhed markant. Et tip er at se nærmere på din cloududbyders serviceaftale (SLA) for at sikre dig, at du præcist forstår, hvor leverandørens ansvar slutter – og dit begynder – og derefter tage ansvar for det, du troede lå hos udbyderen.

Bliver tilgængelighedskløften for stor?

For det andet undervurderes behovet for hurtig gendannelse af data. Mange virksomheder tænker sjældent på konsekvenserne af ikke at kunne gendanne data hurtigt nok fra alle platforme og applikationer. Hvis gendannelsesprocessen tager for lang tid, og den såkaldte tilgængelighedskløft bliver for stor, kan nedetid få så fatale konsekvenser, at virksomheden aldrig rigtig kommer sig igen. Det kan være kunder, der forlader dig til fordel for konkurrenter, det kan resultere i manglende overholdelse af datareguleringer (GDPR gælder stadig, selvom mange ser ud til at have glemt det), eller innovationsprocesser, der går i stå.

Et råd er, at i stedet for kun at fokusere på vækst, bør du tage dig tid til at analysere og evaluere dine data og applikationer. Et vigtigt spørgsmål er: Hvor hurtigt kan jeg flytte mine data, og hvor hurtigt kan jeg gendanne dem i tilfælde af et tab? Hvad er mine applikationer med "høj prioritet"? Det er vigtigt at beskytte data, men at være i stand til at flytte data hurtigt kan være lige så vigtigt for din organisation.

Hvad du ikke kan ignorere

For det tredje betragter mange cloud data-management, herunder sikkerhedskopiering og replikering af data, som noget, der er rart at have snarere end en af ​​hjørnestenene i enhver moderne virksomhed. Datatab er noget, der sker for andre virksomheder – det synes at være gængs opfattelse blandt nordiske virksomheder. Et råd herfra er at indse, at din virksomhed ikke kan tåle at ignorere, at cloud data-management og backup er vigtige for din databeskyttelse. Hvis du selv forstår risikoen, men føler dig ubekvem ved at tage det op med din ledelse, fordi emnet har været ignorereret for længe, så er der ikke andet at gøre end at sluge stoltheden og gribe modet: Du er ikke alene og vil sandsynligvis blive belønnet for at have fokus på virksomhedens værdier.

Opsummering

For at opsummere, så ville vi aldrig hyre en tilfældig babysitter. I stedet finder vi nogen, som vi ved, er pålidelige og som vi er parate til at give ansvaret for det allermest dyrebare. At tage en chance er ikke en mulighed. Forretningsmæssigt er data blevet det mest dyrebare aktiv, og det betyder, at der ikke er nogen undskyldning for, hvorfor vi ikke skal anvende en lignende tankegang. Indsatsen for at tage sig af og beskytte dine data er meget lav sammenlignet med resultatet.

Klumme: Under angreb: Sådan bekæmper du et DDoS-angreb 

Sig din mening - på ITWatch 

 

Modtag nyhedsbreve fra ITWatch

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbreve.
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
Der gik noget galt. Prøv venligst igen.

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra ITWatch

Job

Se flere jobs