Vis det fulde website

ITWatch

Sikkerhedsfirma nyder godt af coronakrisen

Den danske virksomhed Dencrypt, som har udviklet en app til krypteret kommunikation, oplever fremgang i en tid, hvor mere hjemmearbejde har sat it-sikkerhed i fokus

Foto: Aleksander Klug

Hos den danske virksomhed Dencrypt, der leverer krypterede samtaletjenester, har coronakrisen været lig med ekstra travlhed, skriver Berlingske.

I forvejen vokser markedet for sikker, krypteret kommunikation med 12-15 pct. om året, lyder det fra adm. direktør Hans Hasselby-Andersen, som fortæller, at corona har sat ekstra fokus på sikkerheden.

"Corona skabte en situation, der tvang millioner hjem. Pludselig eksploderede behovet for at kommunikere, og folk kastede sig over, hvad der var af løsninger – de skulle bare bruge noget. Her blev Zoom den store raket, fordi man lige havde en løsning med funktioner, som folk ville have. Men lynhurtigt fulgte et kæmpe fokus på sikkerhed, for med så mange pludselige brugere blotlægges det, hvis der er uheldige elementer i sikkerheden," siger han til Berlingske.

Dencrypt beskæftiger i dag 12 mand med hovedsæde i Hvidovre, hvor direktøren forventer at skulle fordoble bemandingen "over en periode". Selskabet arbejder på yderligere tjenester, der skal gøre det muligt via Dencrypts krypterede kanal at dele skræm og filer samt at afholde konferencer.

Klumme: Data skal håndteres sikkert – også uden for datacentrets fire vægge

Rigsrevisionen: Ministerier har ikke styr på databehandler-tilsyn 

Modtag nyhedsbreve fra ITWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra ITWatch

Job

Se flere jobs